Sorular

Ateistlerin dayandığı sümer ve babil mitolojilerinde bulunan Hz. Adem, Hz. Musa, Hz. Eyüp, Hz İsa, Hz İbrahim kıssalarına yüksek oranda benzeyen hikayelerin bulunması nasıl açıklanabilir?
Bundan elli sene önce ölen bir insan amellerine göre kabir hayatını yaşayacak. Bu durum haşre kadar devam edecek. Şimdi vefat eden bir insan da kabir hayatını haşre kadar yaşayacak. Daha önce ölen insanların kabirde yaşadıkları azap daha fazla olmaz mı? Bu durumun hikmeti nedir?
İmam Şafii Hazretlerine göre bir çizme dolusu kan aksa dahi abdest bozulmaz diye söyleniyor. Bu çokluktan kinaye midir? Yani ne kadar olursa olsun bozulmaz manasında mı?
Sürekli gıybet eden bir insanı yapmış olduğu ibadetler cehennemden kurtarabilir mi?
İhlas suresinin adı niçin İhlas suresidır ? Surede ihlasdan bahsedilmiyor?
Sanal altın satın almak caiz midir?
Haşir risalesini ezberleyen imanla kabre girer mi? Ezberlemenin faydası nedir?
Zina yapmak, adam öldürmek, anne babaya asi olmak gibi haram olan şeyleri işlemediğimizde sevap kazanıyor muyuz? Mesela bir kişi hiç zina etmediği için ona sevap verilir mi?
Risale-i Nur'u yazdığı halde namaz kılmayan veya diğer ibadetlerde noksanlığı bulunanlar da 100 şehit sevabından yararlanabilecekler midir?
Küfür nedir? Kimler tekfir edilebilir? İnançla alakalı(akaid) meselelerinden herhangi birisini inkar eden kafir olur mu? Hulefa-yı raşidinin efdaliyet sırasını inkar eden kafir olur mu?Bida ehli ile dalalet ehline kafir denilir mi?