Sorular

Geçenlerde sınıfta edebiyat hocam ve bir arkadaşım arasında tartışma geçti. Hocamız, "tasavvuf, sınıfı geçmek varken sınıf birincisi olmaktır" dedi. Arkadaşım da "başkalarını düşünmeden kendin ibadet yapmak yerine tebliğ edelim notumuz ortada da olsa sınıfı hep beraber geçelim dedi. Tasavvufu nasıl anlamak gerekir?
Gençlik Rehberinin ilk kısmında haram lezzette bin elem olduğu geçiyor. Daha once bahsedilen 3. yoldakiler için gayri meşru lezzetlerin içinde nasıl bin elem oluyor?
Mucize ile keramet arasındaki fark nedir? Adetullah ile olan münasebetleriyle beraber açıklar mısınız.?
Cevşende çeşitli virdler var. Sureler, cevşen, salavatlar, sekine, tahmidiye, münacatlar vs.... Cevşendeki bu virdlerin tamamını her gün okumaya gücüm yetmiyor. Bu virdlerden acaba hangisini devamlı her gün okumam uygun olur. Daha doğrusu mecburen tercih yapmam gerekiyorsa virdelerin öncelik sırası nedir? hangilerini devamlı okumaya çalışmalıyım? 
Sikke-i Tasdik-i Gaybi Mecmuası 91. sayfada geçen 31. ayetin izahında 2.emarede geçen "...bu cümlenin birinci mukaddemesi olan [.....] fıkrasının" ifadesinde mukaddimeyi ve nasıl olduğunu izah eder misiniz?
Ateistlerin dayandığı sümer ve babil mitolojilerinde bulunan Hz. Adem, Hz. Musa, Hz. Eyüp, Hz İsa, Hz İbrahim kıssalarına yüksek oranda benzeyen hikayelerin bulunması nasıl açıklanabilir?
Bundan elli sene önce ölen bir insan amellerine göre kabir hayatını yaşayacak. Bu durum haşre kadar devam edecek. Şimdi vefat eden bir insan da kabir hayatını haşre kadar yaşayacak. Daha önce ölen insanların kabirde yaşadıkları azap daha fazla olmaz mı? Bu durumun hikmeti nedir?
İmam Şafii Hazretlerine göre bir çizme dolusu kan aksa dahi abdest bozulmaz diye söyleniyor. Bu çokluktan kinaye midir? Yani ne kadar olursa olsun bozulmaz manasında mı?
Sürekli gıybet eden bir insanı yapmış olduğu ibadetler cehennemden kurtarabilir mi?
İhlas suresinin adı niçin İhlas suresidır ? Surede ihlasdan bahsedilmiyor?